Две жени са задържани

Полицията разкриха схема за теглене на пари от сметки на възрастни хора в София. Две криминално проявени жени са задържани за 24 часа, съобщава МВР.  

До разкриването на случая се е стигнало след сигнал до столичното Първо РУ.  Проследени били действията на двете жени и тяхна възрастна жертва. 

На 26 септември в присъствието на придружителка, жертвата изтеглила от банков клон сумата от 5000 лева. Ден по-късно отново в присъствието на същата жена жертвата заявява сумата от 25 000 лева. След излизане от банката възрастната жена е качена от непознатата в кола. Незабавно са предприети заградителни действия, превозното средство е спряно и на място са задържани двете жени, заподозрени в съпричастност към измамата - на 62 и 71 години. Двете са известни на полицията за кражби и измами, като едната е и осъждана за идентично престъпление.

Установено е, че потърпевшата се е запознала с двете жени преди няколко дни. Дамите се представили за брокери на недвижими имоти, омаяли жената с изгодна сделка за закупуване на имот, а парите били капарото, които според уговорката тя трябвало да им предостави. При извършените претърсвания на адресите и автомобили на задържаните са намерени и иззети множество документи, съдържащи лични данни, в това число и на починали хора и техни наследници, банкови карти, копия на лични карти и множество парични средства и накити.

Благодарение на предприетите незабавни и професионални действия на служителите от Първо РУ е предотвратена огромна финансова щета за възрастната жена. Материалите са докладвани в Софийска районна прокуратура.