Той е криминално проявен

Мъжът, който се барикадира в санданското село Вълково, е криминално проявен и е лежал в психиатрична клиника. Това обяви късно снощи главният секретар на МВР гл. комисар Живко Коцев. Похитителят вече има четири обвинения. 

В продължение на няколко часа 41-годишният мъж държа за заложници бившата си съпруга и нейната майка. Имаше и ранен човек – бащата на партньорката му. След преговори с психолози и полицаи мъжът се предаде. Предстои да му бъде повдигнато обвинение за опит за убийство, обясни още главният секретар на МВР. 

Похитителят отива във Вълково с такси в късния следобед. Насочва се към къщата на жената, с която имал връзка. Съседите чуват изстрели и викове и отишли да видят какво става.

„Качих се на втория етаж и видях това момче с два пистолета. Попитах го: „Вие луд ли сте, бе?”. Той насочи пистолета към мен, но нищо не ми отговори. Стреля във въздуха няколко пъти. Излязох навън и започнах да викам, за да се съберат хора. След като започна да стреля обаче вече всеки се дръпна”, разказ Лидия Топалова.

„Влязъл е вътре, чуха се някакви изстрели. Обадихме се на полицията. Изстрели не се чуват всеки ден”, допълни Даниел.

Главният секретар на МВР: Похитителят от Вълково призна, че е ранил човек, докато продължаваше да стреля

В къщата били и родителите на жената. Възниква скандал, при който баща ѝ е прострелян в рамото. Изведен е, за да му се окаже медицинска помощ, а вътре като заложници остават двете жени – майка и дъщеря. Часове наред те са държани, докато мъжът сипе закани. Той излъчва всичко на живо в социалните мрежи. Малко преди 22 ч. мъжът се предаде.


„Дошъл е, за да уговаря своята годеница да се върне при него. Мотивът за стрелбата и за похищението е изцяло ревностен. Самият извършител сигнализира органите на МВР за това, което е направил, и дори когато в момента споделя извършеното от него, е произвеждал изстрели. Ситуацията е абсолютно високорискова и е създала опасност за живота и здравето на мнозина”, обясни главният секретар на МВР Живко Коцев.

„При такива ситуации както похитените лица, така и служителите, които са на терен, са изложени на риск и винаги съществува опасност за техния живот”, подчерта директорът на полицията в Благоевград ст. ком. Даниел Димитров.

Край на заложническата криза: Мъжът, ранил човек и похитил трима, се предаде (ВИДЕО+СНИМКА)

Похитителят е от Лом. Той е криминално проявен, бил е с условна присъда. Имал е и психически проблеми. В родния му град обаче негови роднини и приятели го защитават и разказват, че през цялото време е бил провокиран от бившата си половинка.

„Тази жена, откакто е с него, го изнудва за пари. Тя знае, че той е нерентабилен с мозъка, омайва го, след това си бега и почва да го изнудва за пари”, каза приятелят на Цветелин – Таси Паков.

„Е, била е тука тая мумия – цял ден с цигарата. „Това нема да мръдна, онова нема”, казваше. Той такива намира”, допълни майката на Цветелин Мария Найденова. 

Двете похитени жени са без физически наранявания. Състоянието на простреляния мъж в „Пирогов” е сериозно.

Повече гледайте във видеата.