Реката от палестинска кръв продължава да се лее и в този момент", съобщи Адхам Зайналдин, посланик на Палестина

От палестинската общност у нас почетоха с минута мълчание, цветя и запалени свещи жертвите от военния конфликт в Ивицата Газа. Десетки хора оставяха на оградата на палестинското посолство детски играчки през целия ден. Палестинския посланик осъди случващото се в Газа и призова за край на войната и избиването на невинни жени и деца. 

Д-р Фадер Ашур се намира в Северна Газа, бомбардираната "английска" болница, както я наричат местните, се намира на 5 км от неговия временен дом.
"Аз чух гърмежите, това е истинска трагедия. Това е християнска болница, но по-важното е, че те я използват за убежище", разказа доктора.  

България прие първия Национален план за действие за борба с антисемитизма

Д-р Ашур бяга от дома си преди два дни. "Всички блокове около мен бяха бомбардирани и се преместих в дома на моя брат. Имаме два етажа и живеем 60 души, приемаме жени, деца", каза той. 

Цветя и детски играчки бяха поднесени пред посолството на Палестина в памет на цивилните жертви. "Имам много приятели, които имат такива корени, които имат семейства там и много ме боли за тях. Това, което се случва, е проблем на всички нас", заяви Палома. 

"Хората, които са там живеят така от 75 години. Трагедията е без аналог. Те нямат достъп до храна, вода, електричество", добави Халет Догмуш. 

Джиджи и Бела Хадид получили смъртни заплахи заради подкрепата им за Палестина

Палестинският посланик у нас и дипломатически представители от Лигата на арабските държави почетоха с минута мълчание жертвите в Ивицата Газа.
"Ние нееднократно апелираме към целия свят да сложи край на тази безумна война незабавно, но безуспешно. Реката от палестинска кръв продължава да се лее и в този момент", съобщи Адхам Зайналдин, посланик на Палестина. 

Репортер: Тоня Стоянович