Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Мат Лебланк, Дейвид Шуимър и Лиза Кудроу със съвместно изявление

В съвместно изявление актьорите от „Приятели” казаха, че са „напълно съкрушени" от загубата на колегата си Матю Пери, който почина в събота на 54-годишна възраст. Дженифър Анистън, Кортни Кокс, Мат Лебланк, Дейвид Шуимър и Лиза Кудроу заявиха, че за тях това е "неизмерима загуба".

СНИМКИ НА МЕТЮ ПЕРИ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ ВИЖТЕ ТУК

„Ние бяхме нещо повече от колеги. Ние сме семейство. Има какво да кажем, но сега ще отделим малко време, за да скърбим и да се справим с тази неописуема загуба. Когато сме в състояние, ще говорим повече“, споделят още звездите от хитовия сериал.

„Има толкова много за казване, но точно сега ще отделим малко време, за да скърбим и да преживеем тази неизмерима загуба“. Актьорите останаха много близки приятели и след края на сериала през 2004 г. А през 2021 г. направиха специално предаване, в което за първи път се събраха заедно и си спомняха за „Приятели“ и отпечатъка, който остави върху всички нас.

Пътят на Матю Пери: От тежкото детство, през алкохола и дрогата до "Приятели"

Двойственият живот на звездата от „Приятели“ Матю Пери (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Благодарим за усмивките", "Ти ни дари любов": Светът скърби за Матю Пери (ВИДЕО+СНИМКИ)

В съдебната медицина на Лос Анджелис продължават тестовете на Пери. След аутопсията му – причината за смъртта на актьора все още не е ясна. Медиците ще изчакат резултатите от токсикологията, а това може да отнеме от 3 до 4 седмици, така ще че отнеме известно време преди да знаем причината за смъртта на Пери.

Междувременно научаваме повече подробности за фаталния ден – асистентът на Матю Пери го намира под водата в неговото джакузи, прави опит да го съживи и вика спешната помощ. Но когато те пристигат установяват смъртта на актьора.

В дома му са открити антидепресанти, но не е наркотици. Матю Пери от години се бори с алкохолизъм и произтичащи от него медицински проблеми, но в биографичната си книга казва, че е въздържател и е отдал живота си в помощ на тези, които са станали зависими. А напоследък е открил и ракетбол – игра, подобна на тениса. По-рано в неделя, преди да го открият мъртъв, е играл 2 часа ракетбол и според треньора му е бил в добра форма.

12 (недобре) скрити детайла от "Приятели" (ГАЛЕРИЯ)

РОДИ СЕ ЗВЕЗДА: Кортни Кокс на 58 (ГАЛЕРИЯ)

Порасналият „син" на Рос от „Приятели": Как изглежда Бен днес (ГАЛЕРИЯ)

Снимка: gettyimages

Репортер: Ясен Дараков