Учителите бяха снабдени с над 20 хиляди електронни устройства, отчете министър Цоков

Над 330 000 деца и ученици в цялата страна са подкрепени по проектите на Министерството на образованието и науката за равен достъп до образование и формиране на умение. Това съобщи просветният министър проф. Галин Цоков по време на форум в Пловдив.

Министърът допълни, че 84 000 деца от уязвими групи са били подпомогнати в детските градини по проектите на образователното министерство, както и че се изграждат нови училищни сгради в София, Варна и Бургас. 

ПРИЯТЕЛИ ЗА ПРИМЕР: Кои са момчетата, които върнаха изгубена чанта с 50 000 лв.

По думите на образователния министър Галин Цоков дигатализацията е още една възможност, стем обучението е още една възможност. „Всъщност, ако ние използваме всички възможности на съвременното образование не само ще върнем децата в училище, но ще ги направим по-благополучни там”, каза той. По думите му проектът „Равен достъп“ до училищно образование в условия на кризи“ е започнал по време на пандемията, когато се затвориха училищни сгради и тогава благодарение на него 169 хиляди български ученици получиха подкрепа.

Учителите бяха снабдени с над 20 хиляди електронни устройства. С над 65 хиляди електронни устройства бяха снабдени учениците, които нямаха компютър, за да бъде по-успешно обучението от разстояние вкъщи и да няма това разделение в българското училище”, каза  проф. Галин Цоков - министър на образованието и науката.

170 ЗАДАЧИ ЗА 10 МИН.: Запознайте се със 7-годишния математик Керем (ВИДЕО)