Според нея Василев не е изпратил писма до всички кметове да си предадат проектите

Вчера на обяд министърът на финансите е изпратил писмо до всички общини до вечерта да си предадат проектите, които да се включват в бюджета, ситуацията е абсурдна. Има информация как определени кметове не са получили такъв документ. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде репортер на БГНЕС.

"Поредната кражба от бюджета", така определи тя случилото се според нея, след което уточни, че ГЕРБ са предложили да се включи изчерпателно в бюджета фирмите, които ще получат финансиране. "Корупцията става законна", допълни Нинова. 

Корнелия Нинова: Вътрешният министър трябва да подаде оставка

Преди това тя се обърна и към ПП–ДБ. "Отново сме свидетел на извиване на ръце в сглобката. Кирил Петков, някога, когато работихме заедно ние започнахме да се борим с този модел на финансиране и кражби през общините. Продадохте енергията на протеста от 2020г., сега продадохте и кметовете си. Готов ли е Терзиев с проектите си, които трябва да предаде?", попита тя.

“Който си е предал проектите до вчера вечерта в 19:00 вечерта ще бъде включен в бюджета и ще бъде финансирана неговата община, а който не - край. Искате ли да се обзаложим, че са ги предали само кметовете на ГЕРБ и ДПС. ПП-ДБ, докога бе хора ще ви употребяват като салфетки”, запита тя. 

Източник: БГНЕС