Местните твърдят, че прекъсванията на тока са по 3-4 пъти на ден

Село в Русенско недоволства срещу енергоснабдителното дружество. Заради прекараните дни без ток жителите на Червена вода настояват за обезщетения. Кметът на селото Владимир Димитров каза, че вчера следобед е възстановено електрозахранването и до последната къща.

Местен жител, който настоява за обезщетение, разказа, че преди това една седмица не е имало ток заради профилактика, общо 9-10 дни не е могъл да работи. Затова настоява за декември енергоснабдителното дружество да поеме сметката за ток заради пропуснати ползи. Хората в селото масово недоволстват заради техни извънредни разходи и повредени уреди. Всеки ден токът спира по 3-4 пъти, разказаха местните жители.

След 5 дни на тъмно: В село Владо Тричков най-накрая имат ток

На запитване на NOVA от Енерго-про казаха, че електрозахранването в Червена вода е възстановено още в понеделник, а при „непреодолима сила” не възниква задължение за изплащане на обезщетение. Ще бъде изготвено уведомление обаче до местните жители, в което да се разясни как те могат да си потърсят правата, каза още кметът Владимир Димитров.