Режисьорът е бил номиниран три пъти за наградата

Режисьорът Мартин Скорсезе ще бъде почетен от американската Гилдия на продуцентите с престижната награда "Дейвид О. Селзник" за цялостни постижения, предаде Асошиейтед прес.

"Новаторската кариера на Марти като продуцент, белязана от десетилетия на смели, пробивни проекти, изисква да бъде отбелязана", казаха президентите на професионалната организация Доналд де Лайн и Стефани Алейн в съвместно изявление. 

СЛЕД ИЗНЕВЕРИ: Звездите, които се ожениха за любовниците си (ГАЛЕРИЯ)

"Неговото майсторство и непоколебима отдаденост на занаята са наистина несравними", се казва още в изявлението.

Трикратно номиниран за наградата на Гилдията на продуцентите и с шест десетилетия продуцентска дейност зад гърба, Скорсезе си спомня за първия път, когато е бил отличен от професионалната организация.

"През март 1965 г. Гилдията на продуцентите ме докара със самолет до Лос Анджелис, за да получа награда за студентския ми филм "Не си само ти, Мъри!". Тогава бях на 22 години. На същото събитие беше отличен и един много по-възрастен режисьор. Той се казваше Алфред Хичкок", казва Мартин Скорсезе в изявление. 

Диагнозите, които звездите скриха от света (ГАЛЕРИЯ)

"58 години по-късно с гордост мога да кажа, че сега аз съм много по-възрастният режисьор. И съм трогнат и изключително поласкан, че получавам награда, кръстена на истинска легенда сред продуцентите - Дейвид О. Селзник. Това ме кара да се чувствам така, сякаш съм направил пълен кръг", допълва Скорсезе. 

Освен "Убийците на цветната луна", известният режисьор е продуцирал свои собствени филми като "Изобретението на Хюго" и "Вълкът от Уолстрийт", както и филми на други автори, включително холивудски продукции, независими, документални и чуждестранни филми и режисьорски дебюти.

Звезди, които са били в затвора (ГАЛЕРИЯ)

Мартин Скорсезе е бил продуцент и на телевизионни сериали, сред които "Престъпна империя". Изненадващо е, че режисьорът никога не е печелил най-голямата награда на гилдията за най-добър филм.

Мартин Скорсезе ще приеме отличието на годишните награди на Гилдията на продуцентите на 25 февруари в Лос Анджелис, присъединявайки към негови предишни носители като Стивън Спилбърг и Том Круз. 

Източник: Елена Христова, БТА