Актрисата посети събитието на Edna.bg "Историите на Edna жена: Сценарият на живота"

На 5 декември се проведе четвъртото от поредица специални събития на Edna.bg "Историите на Edna жена: Сценарият на живота". Гости на него бяха едни от най-популярните и обичани актриси в България Стефания Колева, Милица Гладнишка и Йоанна Темелкова.

Пред камерата на Edna.bg застана Стефания Колева, която разказа в ексклузивно интервю за уроците, на които я е научил великият Стефан Данаилов, какви съвети би дала тя самата на бъдещите актриси и какви са отношенията между нея и вече порасналата ѝ дъщеря Катерина.

Стефания е била в класа на Стефан Данилов в НАТФИЗ и сподели за всички уроци, които е попила от него: "Стефан ме е научил на толкова много. От него можеше ежедневно да си щипеш уроци. Това, че не бива да се взимаш на сериозно, беше едно от тези неща. Беше изключително честен и прям по отношение на таланта ни, защото не биваше да си правим илюзии. И за това, което ни очаква. Много искаше да вярваме в тази професия и да знаем, че тя не е само цветя и рози“, спомня си актрисата. Колева сподели, че Стефан Данаилов е бил този, който я е научил, че всеки сам си носи кръста и трябва да бъдем подготвени за всичко.

"Историите на Edna жена: Сценарият на живота" – едно събитие за живота като сцена!

Актрисата разкри още, че не обича да дава съвети, особено на по-млади колеги и бъдещи актьори, но ги призова да се опитат да видят истинската същина на професията, да се занимават с важните неща и да прескачат незначителното.

Стефания поговори открито и за отношенията с дъщеря ѝ Катерина, която миналата година е била абитуриентка, а в момента изучава архитектура. Актрисата сподели, че дъщеря ѝ никога не е имала желание да върви по нейните стъпки, но всъщност е доста артистична. „Тя е доста рошав характер. Водим разговорите без заобикалки, директно в темата. Мисля, че има много вярна интуиция, изключително борбена е. Това, което не може да приема към момента, е поражението и не обича да не се справя с възложените ѝ задачи. Понякога е добре да дава малко крачка назад, за да може да осмисли накъде и как“, коментира гордата майка.

За още подробности около предстоящите събития от поредицата – следете Edna.bg.