Пострадали са четирима души

Четирима души са пострадали при катастрофа между автобус на градския транспорт и лек автомобил на столичната улица „Никола Габровски“. Най-тежко ранена е 52-годишна пешеходка. Тя е с наранявания на крака, таза и ръката и е хоспитализирана в реанимацията на УМБАЛ „Св. Анна“. Автобусът се е качил на тротоара, по който се движела жената. 

Шофьорът на автобуса, който е на 59 години, е в шок, с тежка травма на гръдния кош и е транспортиран към УМБАЛ „София мед“. От Столичния автотранспорт уточниха, че на шофьора му прилошало и припаднал зад волана.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

„Минава в насрещното, удря пресичащата жена и се спира в мантинелата, като удря и другата кола. Водачът е наш дългогодишен служител, с много голям опит. Той е изключително добър водач без нарушение. Работещ пенсионер е в сравнително добро здравословно състояние”, каза Борислав Попов от „Столичен автотранспорт”.

Снимка: Запрян Запрянов, NOVA

Двама пътници в автобуса – майка и дъщеря на 57 години и 27 години, също са ранени. Те са с травми на главите и съмнения за комоцио. Транспортирани са към УМБАЛСМ „Пирогов“, съобщиха още от Центъра за спешна медицинска помощ.

Трима блъснати пешеходци в Хасковско само за 2 часа

"Видях, че автобусът просто не спря. Мина от другата страна в насрещното движение и спря в бордюра на отсрещния тротоар. Две коли мисля, че чукна. Излязох набързо, обаче не знаех с какво да помогна. Вратите на рейса се отвориха много бързо, нямаше много хора в него, хората слязоха. Имаше изплашени, викове, защото е неприятна ситуация. В рамките на 5 минути дойдоха пожарните, след това линейка, после дойде и полиция", сподели Васил Василев, който е станал неволен свидетел на инцидента.

Снимка: Запрян Запрянов, NOVA