Постоянен арест е наложен и на зам.-търговския директор и началника на охраната на футболен клуб "Ботев"

Окръжният съд в Пловдив остави за постоянно в ареста четиримата задържани за изнудване на фенове на футболния клуб „Ботев” (Пловдив). Сред арестуваните са и двама полицаи. Едно от обвиненията е за изнудване на граждани, от които чрез сила и заплаха са отнели 35 000 лева.

Арестуваха полицаи от Пловдив за участие във въоръжена група за изнудвания и принуда

Със същите методи те принудили и фенове на клуба да не изразяват свободно мнението си по въпроси за политиката на клуба. Самите фенове се притесняват да застанат с лице пред камера, за да няма саморазправа с тях.

„Заплашваха, показваха полицейски значки, представяха се за хора от МВР и ДАНС”, обясни футболен фен.

Потърпевшите свързват четиримата задържани с президента на „Ботев” Антон Зингаревич. Твърденията са, че наказателната бригада действала след команди, задавани от сина на руския олигарх, съгласувани със самия него.

„Всичко е ставало публично. На места, където е нямало камери, или са махнати записващите устройства. Имало е заплахи, закани“ , уточни прокурорът Костадин Паскалев.

Задържаха българин, обвинен в изнудване на директор на футболния клуб "Севиля"

Сочен за тартор на организираната престъпна група е 49-годишният Въльо Петров. Той е заместник-търговски директор в „Ботев” (Пловдив). Повдигнати са му пет обвинения за изнудвания и принуда. Той е с девет присъди зад гърба си.

Вторият задържан е директор по сигурността в „Ботев”, който е с обвинение в съучастие. Обвинението твърди, че в дейността са помагали двама полицаи.

„Не може да се вземе мярка за отклонение при негодни обвинения. Прокуратурата сама призна грешката си, но съдът така прецени, имаме право да обжалваме“, заяви адвокатът Евдокия Кемалова.

От ръководството на футболния отбор запазиха мълчание.