Тя се провела в сряда вечерта в столичен хотел

Политически коментари заради среща на съпредседателя на „Продължаваме Промяната” Кирил Петков с бизнесмена Спас Русев. Срещата се е провела в сряда вечерта в столичен хотел.  Това, че двамата са разговаряли, се превърна в тема и в кулоарите на Народното събрание в последния работен ден за депутатите за тази седмица. Срещата е била обсъдена и в рамките на общото управление и мнозинството в парламента. Коментар дойде и от опозицията.

„Изключително забавно е как Спас Русев придобива физиономия на „Айде прецакахме се“ и маха с ръчичка. Кирил Петков се изнизва доста глуповато. Дори не си плати кафето. Той плаща само с чужди пари. Русев плати нещо. Ако не беше толкова гузничък, можеше да каже нещо. Той не е извършил криминално престъпление“, заяви Тошко Йорданов, председател на ПГ на "Има такъв народ".

ОФИЦИАЛНО: Никола Минчев оглавява листата на ПП за евроизборите

„Нямаме представа за какво става дума. Но да излизат и да се обясняват. Да кажат какво са правили, какво са си отговаряли и какво е писал Кирил на онова листче”, посочи Корнелия Нинова, председател на БСП.

„Поканих Кирил Петков, разговарях с него и той ми каза, че не са си говорили нищо, а са пили кафе. Толкова мога да ви отговоря и аз за тази среща. Двама души пили кафе. Защо аз трябва да отговарям на тази тема.? Вижте, институционалното е като некоалиционен партньор, да попитам и той да ми отговори по този начин”, категоричен е Бойко Борисов, председател на ПГ на ГЕРБ-СДС.

За политическите престрелки, срещата Петков-Русев и обвиненията към „Продължаваме Промяната” заради имота на улица „Чаталджа”- специален гост в „На Фокус” в неделя ще бъде финансовият министър и съпредседател на „Продължаваме Промяната”Асен Василев.