Вицепремиерът откри конференция на тема „Нарастващи нужди от подкрепа на отбранителната индустрия и възможности за иновации"

Анализът на министерствата преди ротацията е в полуготов вид. Предстоят разговори с министрите. Заедно трябва да решим какви са следващите цели, защото управленската програма е до края на 2024 г. Разговорите трябва да продължат по конструктивен път. Става дума за споделена отговорност. Това заяви вицепремиерът и външен министър Мария Габриел на откриването на конференцията „Нарастващи нужди от подкрепа на отбранителната индустрия и възможности за иновации" в София Тех Парк. Този форум е първото събитие от календара за отбелязване на 20-ата годишнина от присъединяването на България към НАТО.

ПП-ДБ поиска Борислав Сарафов да бъде изслушан в НС за убийството на Нотариуса

"Засилването на отбранителната индустрия е основен приоритет на Европейския съюз и НАТО. Важно е да поздравим г-н Тагарев и неговия екип", отбеляза Габриел. 

Шпионския скандал в ГДБОП и ареста на служител, вицепремиерът коментира така: "Стъпка по стъпка България трябва да отстоява правото си да бъде суверенна държава, която е достоен член на ЕС И НАТО".

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БГНЕС