"Пеевски не можа да направи ДПС трета политическа сила, но Костадин Костадинов го направи", заяви той

Народният представител Николай Дренчев остава в парламента като независим депутат. Това обяви той на пресконференция в Ловеч. Припомняме, че заедно с Иво Русчев и Александър Арангелов бяха изключени от парламентарната група на „Възраждане“ в петък. 

По думите му Русчев и Арангелов също ще останат като независими депутати в Народното събрание. „Решението ми да остана в парламента беше повлияно най-вече от огромната подкрепа, която получих от много хора. Сред тях - кметове на общини в областта, от кабинетите на министри, с които сме работили, от много членове на „Възраждане“, симпатизанти на партията и от хора, които не са харесвали „Възраждане“, каза депутатът. Според него това, че е бил винаги умерен и балансиран, отваря огромни възможности да работи за региона, без идеологически окови. 

„Възраждане” изключи трима депутати от групата си в парламента

„Имам възможности да довърша това, което започнах за региона, защото аз правех много неща за областта, а истински големите и хубавите работи се случват, само когато се работят без политическо противопоставяне. Има неща, които са експертни, технократски, въпрос на балансиране между интереси на обществото“, добави депутатът. Той каза още, че е отдаден на каузата „Възраждане“, на идеите, на идеалите, на това, което е прокламирано. 

Дренчев се надява в близко бъдеще, първо - да стане ясно какво точно е станало в Столичния общински съвет и второ - чрез думите и чрез делата си най-вече да докаже, че не е бил купен, че не е бил предател и не се е излъгал в доверието на тези общински съветници, които е предложил да влязат на избираеми места в листата на „Възраждане“ в София.

Според него общинските съветници, поне на теория, няма как да са изключени от „Възраждане“, защото процедурата по устав не е такава. „Друг е проблемът - очевидно и националното, и софийското ръководство не познава устава на собствената си партия. Аз също не съм изключен, за да бъда, трябва да се свика конгрес. Разбира се, ако подам жалба в съда, всички тези действия, които ще се предприемат спрямо мен и общинските съветници, ще бъдат заличени от съда, но това е безсмислена процедура. Аз считам, че в политиката, както и в любовта, ако не си харесан, просто трябва да се обърнеш и да продължиш напред. Точно това мисля да направя аз“, заяви Дренчев. 

Той добави, че няма да подават молби за напускане, а ще очакват да бъдат изключени, което ще стане в някакъв период от време. Дренчев каза още, че неговият брат Димо Дренчев, който също е народен представител от „Възраждане“, няма да напуска партията и парламента, но не изключва върху него да се окаже натиск и да бъде принуден да го направи. "Пеевски не можа да направи ДПС трета политическа сила, но Костадин Костадинов го направи", заяви още Дренчев. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Даниела Балабанова, БТА