Това заяви ръководителят на кабинета на Володимир Зеленски

Украйна намекна за провеждане на мирни преговори с Русия. Ръководителят на кабинета на Володимир Зеленски заяви, че е възможно "да възникне ситуация", в която заедно с чуждестранните партньори Киев да покани служители на Кремъл на мирни преговори.

Според Андрей Ермак на нея ще бъде представен ясен план за прекратяване на войната. Повод за коментара беше предстоящата среща на върха в Швейцария. Засега други представители на Украйна не са коментирали думите на Ермак.

Проф. Станчев: Войната през 2024 г. ще е на дронове

В същото време президентът Зеленски заяви, че руските сили се готвели за нова офанзива през месец май или в началото на лятото.

"Русия ще подготви контраофанзивни действия в началото на лятото или в края на май месец. Ние ще се подготвим за тяхното нападение. Тяхното настъпление, която започна на 8 октомври, според мен, не донесе никакви резултати. Ние, от наша страна, ще подготвим нашия план и ще се противопоставим на техните действия. Критичeн момент ще бъдат изборите в Съединените щати и едва тогава ще разберем какво ще се случи по отношение на тази война", заяви президентът на Украйна. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase