Целта е движението по него да бъде пуснато преди старта на летния туристически сезон

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Найденов инспектира напредъка по строителството на новия мост на пътя Царево - Ахтопол. Съоръжението трябва да е готово до 15 април. Целта е движението по него да бъде пуснато преди старта на летния туристически сезон. По трасето на третокласния път преминава целият трафик към Южното Черноморие и е основна пътна връзка с Варвара, Ахтопол, Синеморец и Резово, съобщиха от МРРБ.

Спират водата в няколко населени места в Община Царево

„Работи се интензивно и обектът ще бъде завършен в срок. Мостът е от изключително значение за Южното Черноморие и е единствената пътна връзка от Царево към Ахтопол, важна както за местните хора, така и за туризма. Скоро по този мост ще се пътува безопасно и комфортно”, заяви заместник-министър Найденов при проверката на строително-монтажните работи.

Наводненията от проливните валежи в началото на септември 2023 г. компрометираха стария мост на третокласния път Царево - Ахтопол. Екипите на Агенция „Пътна инфраструктура” предприеха незабавни мерки за премахване на авариралото съоръжение и изграждането на временен път - брод, по който да преминават двупосочно всички видове превозни средства.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БГНЕС