Водачът е установен

Пред NOVA говори майката, която заедно със сина си беше блъсната от шофьор на такси в столичния квартал „Толстой". След като ги удря, извършителят не спира, а продължава по пътя си и бяга от местопроизшествието. Румяна Георгиева разказа, че все още изпитва страх и не минава по улицата, на която се е случил инцидентът.

Шофьор блъсна майка и дете в София и избяга (ВИДЕО)

„Детето е добре, но е много уплашено. Аз имам охлузвания и натъртвания. Имам чувството, че ни удари нарочно. Ние бяхме на една крачка от отсрещния тротоар, когато той настъпи газта, блъсна ме. Паднах върху детето, колелото се превъртя и падна върху нас. Загубих съзнание за секунди. Нямам представа как съм станала и какво се е случило. В момента, в който чух детето си как плаче, се успокоих, че поне е добре”, обясни в ефира на „Здравей, България" пострадалата жена. „Стане ли вечер детето започва да се притеснява, не желае да спи само, да излиза само, да върви само. Постоянно го държим за ръка”, допълни Румяна Георгиева.

Самоличността на шофьора вече е установена. От полицията съобщиха за NOVA, че мъжът е наказан за две административни нарушения - за това, че не пропуска пресичащите пешеходци, и че след като ги блъска, не спира да им окаже помощ и не сигнализира органите на реда. По закон го грози глоба до 500 лв. и отнемане на книжката за срок от 1 до 6 месеца.

Потърпевшата обаче определи санкцията като „подигравка с жертвите по пътищата”. „Една книжка не е животът. 200 лева се изкарват за 2 дена, а човешкия живот колко е необходим”, коментира тя. Румяна се обърна към шофьора, който ги блъсна и подмина с двете най-важни думи, на които учи детето си – извинявай и моля. По думите ѝ това е най-важното нещо - да можем да се извиним, да поискаме прошка и да бъдем хора.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase