Трима униформени са ранени

Трима полицаи са ранени след погрома на Националния стадион „Васил Левски” по време на мача ЦСКА-София – ЦСКА 1948. Пострадал е и делегатът на мача - столичният адвокат Христо Ботев. Трима от феновете са в ареста. Към момента няма информация за повдигнати обвинения, защото от прокуратурата подчертаха, че материалите по случая не са били докладвани на държавното обвинение.   

Всичко започна в края на футболната среща, когато близо 100 души от агитката на ЦСКА-София нахлуват на терена, ядосани от очертаващата се загуба.

„Има двама пострадали служители на МВР. Единият е от моя отдел, другият е ръководен от 3 РУ. Аз паднах на терена заради обгазяване”, поясни комисар Лъчезар Колев, началник на „Специализирани полицейски сили”, СДВР.

От първо лице: Разказ за напрежението на мача ЦСКА-ЦСКА 1948

Напрежението е имало още в първите минути на двубоя, разказа спортния репортер на NOVA Ангел Плещов, който отразява мача. „В началото хора от щаба на ЦСКА 1948 се оплакаха на делегата, че към футболистите, които загряват се хвърлят камъни”, разказа той.

„Повредени са решетки, каменни блокове. Щетите са доста”, поясни Колев.

Фенове на ЦСКА нахлуха на терена, прекъснаха мача с ЦСКА 1948 (ВИДЕО)

От МВР обясняват, че ангажимент по охраната на футболната среща не са имали. То било дело на частна фирма. „Трябваше да приберем официалните гости. Естествено се наложи да потушим и нарушаването на обществения ред”, допълни Колев.

Според служебния министър на вътрешните работи пострадалите полицаи са трима. Той подчерта, че двама от тях, след като им е била оказана медицинска помощ, са се върнали отново на място, за да оказват съдействие на своите колеги, тъй като единият е и началник на специализираните полицейски сили. „Третото момче е пострадало в областта на коляното, наложили са се три шева”, каза още Стоянов.

След като страстите на терена бяха укротени, делегатът на мача даде разрешение двубоят да се доиграе.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase