Получени са около 600 000 бюлетини за двата вида избори

В Благоевград под полицейски конвой пристигнаха бюлетините за вота. Помещението, в което ще се съхраняват до деня на изборите се намира в покрайнините на града.

Пристигнаха около 600 000 бюлетини за двата вида избори и малко над 1200 протокола за секциите в изборния район. Предстои разпределението им за всяка една отделна община, като от Районната избирателна комисия изразиха увереността си, че в рамките на два дни ще успеят да се справят с окомплектоването на книжата и материалите.

В пазарния ден: Демонстрация как се гласува с машина в село Глоджево

Ще се гласува в 443 секции с хартиени бюлетини и с машини, а в 124 секции само с хартиени бюлетини.

„Надявам се в нормален порядък в рамките на два дни да можем да се справим със задачата по окомплектоване на книжата и материалите. Изборите са 2 в 1, което предполага, че работата, която трябва да се свърши, е два пъти повече. Най-вече заради двата вида бюлетини, които трябва да се разпределят, двата вида протоколи и помощни материали за колегите в секциите. Около 40 000 по-малко са бюлетините за Европейски парламент, т.е. имаме и различен тираж на двата вида бюлетини”, заяви Мартин Бусаров, председател на РИК Благоевград.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase