В „Пресечна точка” тезите си сблъскаха Лидия Чорбанова и Красимир Янков

В понеделник в студиото на „Пресечна точка” политически дебат водиха кандидатът за депутат от „Левицата” Лидия Чорбанова и Красимир Янков, който се бори за доверието на избирателите от редиците „Български Възход”.

Първата тема, която кандидат-депутатите коментираха, е здравеопазването. Според Янков цялата философия на здравеопазването у нас трябва да бъде променена. „Ние инвестираме в болниците, а други страни, от които можем да вземем пример, финансират доболничната помощ и профилактиката”, отбеляза той. „Първото нещо, което ще предложим в 50-ото Народно събрание, е в Държавния бюджет да има средства за превенция и профилактика”, посочи Лидия Чорбанова.

В седмицата на вота: Каква кампания водят политиците

Двамата опоненти говориха и за доходите на българина. „Колосални са неравенствата в социално-икономическата сфера и тези при правата на хората”, смята кандидатът на „Левицата”. По думите на Красимир Янков „инфлацията у нас е със застрашителни размери, а обедняването, въпреки вдигането на доходите, е факт”.

Попитан с кого ще работи „Български Възход” в следващия парламент, кандидатът на партията уточни, че тя ще подаде ръка на всички, които са готови на диалог. „Влизането на „Левицата” в следващото НС е задължително. Ние ще обединим всички леви хора – от център до ляво”, закани се Лидия Чорбанова. „Ще подкрепяме политики, които са в унисон с нашите цели”, допълни тя. И двамата кандидати за депутати смятат, че ролята на по-малките партии в парламента е да показват пътя на големите, които са го загубили.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.