Това обяви в ефира на NOVA председателят на ОИК в столицата Полина Витанова

След цяла нощ броене без почивка продължава предаването на протоколите в „Арена София”. Работата върви без напрежение. Това обяви в ефира на NOVA председателят на ОИК в столицата Полина Витанова.

„За съжаление, отново имаме познатите сборни грешки, поправки в протоколите, бавно въвеждане на пропорционални листи, два протокола. Не сме изненадани, очаквахме го”, поясни тя.

Резултати при 19,24% обработени протоколи от ЦИК: ГЕРБ печели вота 2 в 1, „Величие” е новата партия в НС

Припомняме, че ЦИК обеща по 25 лв. на всички представители на СИК, която е попълнила протокола си без нито една грешка.

„Има и такива отличници, поздравявам ги, но те не са много”, коментира Витанова.

В „Асикс Арена”, където се обработват изборните книжа на 24 РИК -София, мъж получи гърч. За инцидента информира председателят на комисията Валери Цолов.

„Става въпрос за човек на над 60-годишна възраст. Закаран е в болница, стабилизиран е, отказал е хоспитализация, така че може да се каже, че всичко е наред. Това е единственият инцидент за изминалата нощ", поясни Цолов.

Около 22.00 ч. документите си предадоха подвижните секции, които отчитат само вот на хартия и имат малко избиратели. Час по-късно там вече са и редовните комисии. Петър Гогев успява да предаде първи.

„ Беше труден ден заради двата списъка. Това забави доста гласуването. Трябваше да ги проверим в единия списък, после в другия, което доведе до образуване на опашки”, каза той.

Той се оказа от малцината предали изборните книжа без грешка.

Много от комисиите закъсняха с идването.
 Секционите комисии се оказаха затруднени в пресмятането не само на преференции, но и в това да сложат знак за равенство между броя подадени бюлетени и броя гласували на изборите. 

Повече гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ВОТА 2 В 1 ЧЕТЕТЕ ТУК

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase