Това гласи решение на ЦИК

Лидерът на "Има такъв народ" Станислав Трифонов е подал заявление, с което се отказва да бъде народен представител в 50-ото Народно събрание.

ЦИК го заличава от листата на партията в 15-и изборен район – Плевенски и в 25-и изборен район – София в изборите за народни представители на 9 юни 2024 г., се посочва в решение на комисията.

Постъпило е и заявление от Николай Колев от ДПС с искане да не бъде обявен за избран за народен представител. ЦИК заличава Колев от листата в 27-и изборен район – Старозагорски. Комисията заличава и Иса Емин Бесоолу от листата на ДПС в 27-и изборен район – Старозагорски, както и Николай Юруков от листата на ДПС в 22-ри изборен район – Смолянски, след подадени от тях заявления.

ОФИЦИАЛНО: По колко депутатски банки ще имат седемте партии в новия парламент

Такива са постъпили и от Христо Петров от ПП-ДБ, Ивайло Вълчев от ИТН, Кристиан Вигенин от „БСП за България“ и Станислав Стоянов от „Възраждане“, с което заявяват, че желаят да бъдат обявени за членове на Европейския парламент, а ne за депутати в родния парламент. Решението на ЦИК за това вече е факт.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Валерия Димитрова, БТА