Обявен е жълт код за жеги

Времето ще бъде горещо, с възможни превалявания в следобедните часове. Заради очакваните горещини НИМХ обяви жълт код за седем области - Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Велико Търново и Русе.

В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места, главно в Западна и Централна България, ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Ще духа слаб, в Източна България до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 31 и 36 градуса. Атмосферното налягане ще остане без съществена промяна.

Как високите температури рефлектират върху здравословното ни състояние

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще продължи да духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 26 и 30 градуса. Температурата на морската вода е около 24 градуса, а вълнението на морето - около 3 бала.

В планините ще бъде слънчево, но следобед главно над планините в Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 25 градуса, на 2000 метра - около 18.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БГНЕС