Това съобщи правителствената пресслужба

Служебното правителство е одобрило на вчерашното си заседание рамкови позиции за участието на България в Срещата на държавните и правителствените ръководители на страните членки на НАТО. Тя ще се проведе от 9 до 11 юли във Вашингтон, САЩ. Това съобщи правителствената пресслужба.

Позициите не са публикувани, а приложенията са само за служебно ползване. Кабинетът предлага на държавния глава Румен Радев да ръководи българската делегация за срещата и съобразно хода на дискусията да изложи приетите от Кабинета рамкови позиции. Президентът ще може да одобрява и утвърждава документите, представени на вниманието на държавните и правителствените ръководители, включително заключителното комюнике от срещата.

Радев и Главчев отиват на Срещата на върха на НАТО (ОБЗОР)

С правителственото решение е утвърден и състав на делегацията ни във Вашингтон. Освен президент и премиер, в нея са включени министърът на отбраната, началникът на отбраната, постоянният представител на България в НАТО, заместник-министърът на външните работи Невяна Митева, началниците на кабинетите на президента и на премиера, трима от секретарите на президента, директори на дирекции в Министерският съвет и други служители от двете ни институции.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БНР