Хиляди хора традиционно посрещнаха първия юлски изгрев

Хиляди хора посрещнаха първите слънчеви лъчи по родното Черноморие на 1 юли. Подготовката на "Джулай морнинг" започна още на 30 юни с рок концерт в Бургас, като след събитието, повечето хора се насочиха направо към плажа.

Джулай морнинг – посрещнахме първото юлско слънце (ВИДЕО+СНИМКИ)

Годината е 2018. Вокалът на Uriah Heep Джон Лоутън пее за последно в България емблематичния си хит July Morning. Мястото е Тутракан. Шест години по-късно, в памет на Лоутън, отново край река Дунав се събраха рок-легенди за посрещане на първото юлско утро.

Let the sunshine in: Джулай морнинг (ГАЛЕРИЯ)

"Джулай" в Тутракан беше посрещнат в 5 часа и 34 минути, с нова енергия, група "БТР" и Джони Джоели. "Невероятно е! Едва сега, напълно разбирам тази ваша традиция - да гледаш, как слънцето изгрява, а хората да са в синхрон с музиката. Аз ще бъда и следващата година за това шоу”, каза музикантът Джони Джоели.

"Наистина, на сцената, този поглед, който имаме ние - слънцето изгрява над реката. Винаги има нещо магично", посочи вокалистът на група "БТР" Атанас Пенев.

В Бургас слънцето в първото утро на юли изгря в 5 часа и 37 минути. Хиляди жители и гости посрещнаха "Джулай морнинг" на плажа. Първите лъчи на слънцето за месец юли е традиция, у нас, на почти 40 години. През комунизма е правена в знак на протест, а сега - с надежда за нещо по-добро.

Повече по темата гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase