Коментар на Кристиян Шкварек и Веселин Стойнев

Ще успеят ли от ГЕРБ-СДС да осигурят подкрепа за управление с първия мандат? При неуспех на първите два мандата - ще се намери ли изход от политическата криза с третия мандат и в чии ръце ще отиде той? Има ли разцепление във "Величие" заради отправени заплахи и каква ще бъде ролята на партията в 50-ия парламент? Ще намерят ли място при евентуални предсрочни избори? Коментар по темата в студиото на „Здравей, България” направиха политическият анализатор Кристиян Шкварек и журналистът Веселин Стойнев.

ДПС изключва Рамадан Аталай от парламентарната група

"Тези заплахи са, с извинение, малко преекспонирани предвид средата и хората, от които идват. Нека не изпадаме и ние в един такъв драматизъм. Въпросният подпоковник Марков го следя от две години. Аз бях от хората, които предвидиха, че ще има голям или поне някакъв успех "Величие". Той има афинитета да хвърля гръмки неща. Извинявам се, но разликата е осезаема между това да те заплаши с убийство босът на Сицилианската мафия и... да кажем... подобна заплаха да отправи един от операторите ви в студиото. Подполковник Марков не може да се сравнява с боса на Сицилианската мафия. Следователно и не взимам много насериозно тези заплахи за убийство", подчерта Шкварек. 

По думите на Стойнев "очевидно в ДПС открито тече процес на превземане от страна на Делян Пеевски". "Самия Рамадан Аталай го е казал тази сутрин. Казва, че тези чистки нямат нищо общо с Ахмед Доган, въпреки че са правени в името на Доган. И мисля, че такъв трус в тази най-монолитна партия до сега, дори и да не се отрази в гласуването на парламентарната група, ще бъде още по-голям проблем за Борисов. Защото той така или иначе не искаше да управлява само и единствено с ДПС, а с едно ДПС, което ще бъде взривено, може би седмица след съставянето на правителство - това би било още по-голям проблем", посочи Стойнев. 

Целия разговор гледайте във видеото. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase