Информация за случая е подадена през официалната интернет страница на Агенцията

Държавната агенция за закрила на детето се сезира относно снимка, на която по непотвърдена информация родители употребяват балони с райски газ в присъствието на бебето си. Информация за случая е подадена през официалната интернет страница на Агенцията.

ДАЗД е изпратила писма с искане за информация и предприемане на действия по компетентност към Дирекция „Социално подпомагане“ в Пловдив, Районно управление към МВР в Созопол, до РЗИ в Бургас и до кмета на Община Созопол.

Установиха нарушения в детска дискотека, продавали райски газ на непълнолетни

От Агенцията припомнят, че съгласно Закона за закрила на детето всеки човек, на когото стане известно, че дете се нуждае от закрила, е длъжен незабавно да уведоми дирекция „Социално подпомагане“, ДАЗД или МВР. Същото задължение има и всяко лице, на което това е станало известно във връзка с упражняваната от него професия или дейност, дори и ако то е обвързано с професионална тайна.

Можете да  подадете сигнал чрез обаждане на Националната телефонна линия за деца 116 111, която работи денонощно, без почивен ден и е безплатна. Или на официалната електронна поща на ДАЗД - sacp@sacp.government.bg, както и на сайта на Агенцията.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Пресцентър на Държавната агенция за закрила на детето