Бившият външен министър коментира и резултатите от изборите във Великобритания

България отсъства в големите дебати. Страната ни няма висок авторитет в международната общност. Това каза бившият министър на външните работи Надежда Нейнски в „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS. 

Тя посочи, че позицията на България по отношение на войната в Украйна е ясна и тя е взета от Народното събрание. По нейни думи всяко друго мнение по темата, на отделни политически фигури, не може да подмени позицията на една парламентарна република. "В този смисъл, разноговоренето сред висшите представители в българската политика руши авторитета на България. В очите на съюзниците тя е държава, на която не може да се разчита”, посочи Нейнски.

Стефан Манов: Никоя партия във френския парламент няма да постигне пълно мнозинство

Бившият външен министър коментира резултатите от изборите във Великобритания. Тя смята, че победата на лейбъристите никак не е случайна, тъй като те водят вече 14 години политически разговори със своите избиратели. Във Великобритания има много недоволни от резултатите от Брекзит, тъй като нищо от това, което привържениците му планираха, не сработи до степен, в която да компенсира щетите от излизането в общия пазар, посочи още дипломатът.

Целия разговор гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase