Това ще се случи през следващата седмица

През следващата седмица ще бъде пуснато движението в тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“ на АМ „Хемус“ в посока Варна. То ще може да се осъществява без ограничения.

Инспекция на ремонтните работи в съоръженията направи днес министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Виолета Коритарова. 

Ремонтът на двата тунела ще продължи през есента в посока за София. Прекъсването на строителните работи е за да бъде облекчен трафикът през летния туристически сезон. Прогнозният срок за окончателното завършване на основния ремонт на двата тунела на АМ „Хемус“ е лятото на 2025 г.

Откакто са пуснати в екплоатация двата тунела не са ремонтирани основно.

Промяна в движението по магистрала „Хемус”

Министър Коритарова провери и хода на работата по изграждането на близо 8 километра от обходния път на гр. Бяла, който е част от бъдещата магистрала „Русе – Велико Търново“. За участъка „Русе – Бяла“ в момента се изготвя технически проект. Работи се усилено в участъка “Обход гр. Бяла” с дължина 35,4 км на автомагистралата „Русе-Велико Търново”. До началото на септември ще бъдат обявени обществени поръчки за инженеринг и строителен надзор за участъка „Бяла – Велико Търново“, съобщи Виолета Коритарова.

Опашки на "Дунав мост", дни преди затварянето му за ремонт

На 10 юли министър Коритарова ще даде старта на основния ремонт на "Дунав мост" при Русе. Строителните дейности ще се извършват без спиране на движението и няма да се затваря съоръжението. Работният процес ще се организира и извършва така, че превозните средства да преминават поетапно двупосочно в платното, в което не се работи. Прогнозният срок за изпълнение на ремонтните дейности в този участък е около 4 месеца и половина за всяка от лентите. За по-добра организация на движението регулирането на трафика ще се извършва с адаптивна светофарна уредба. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase