Хората от Драговищица казват, че там няма нормално водоподаване от месеци

От безводие в последните 20 дни се оплакват жителите на кюстендилското село Драговищица. Хората излизат на импровизиран протест. Отговорът, който получават от ВиК, е, че вода няма, защото тя се използва не по предназначение, а за поливане.

Задържаха 12 нелегални мигранти близо до село Драговищица

Според местен жител вода няма от два месеца. "Обикаляме и търсим в околните села, за да си докараме вода", посочи той. Негов съселянин пък споделя, че живее в по-ниската част на Драговищица, където водата е слаба или постоянно спира. В по-високата част обаче изобщо не достига. Местните дори затварят бизнесите си заради липсата на водоподаване. Отричат да използват питейна вода за поливане, като приемат това обяснение за оправдание.

От Община Кюстендил обясниха, че има разрешително за строеж на водопроводна мрежа. "Ще сключим споразумение с МРРБ за подмяна на водопроводите. Не се знае дали това ще реши проблема на 100%. Eсента започват строително-ремонтните дейности. Междувременно е издадена заповед да не се полива, защото има сходен проблем в няколко села", каза зам.-кметът Николай Дочев.

Повече гледайте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase