Засега не се очакват официални визити при Доган след сътресенията в ДПС

След турбулентната седмица за ДПС, срещите в лятната резиденция на Ахмед Доган продължиха и днес. За разлика от предишния, този уикенд вече са в по-тесен кръг.

Разговор с почетния председател днес имаше Джевдет Чакъров. Той, заедно с Делян Пеевски, продължават да са действащи председатели на партията. Как ще изглежда ръководството на ДПС след раздора, ще решава Националният съвет на движението, но датата на заседанието все още не е ясна. Чакъров увери, че информацията ще бъде обявена публично. И вероятно на сбирката ще присъства и самият Ахмед Доган. 

Обвинения за етническо напрежение между двете групи в ДПС (ОБЗОР)

Оъ Росенец съпредседателят обясни, че е на лична среща с Доган. "На нея ще обсъдим текущи въпроси. Това е предвидено за днес. Програмата, доколкото знам, не предвижда среща с други колеги в рамките на днешния или утрешния ден", допълни той.

Чакъров отново подчерта, че колективните органи ще заседават и ще вземат съответните решения. "Предполагам, че това ще се случи с участието на г-н Доган. Благодарим на структурите и на обществото за подкрепата, много е важно всички партии да функционират с демократични принципи", заяви още съпредседателят.

В устава на Движението е записано, че почетният председател може да свика заседание на Централния съвет. Той заседава с мнозинство от 2/3 и е колективният орган, който може да изключи всеки член на ДПС, който е нарушил правилника на формацията. 

"Приляга на партията да разговаря с всички политически сили за конкретни политики и приоритети. Затова г-н Доган ясно каза, че не трябва да се подкрепя проектокабинета "Желязков", защото с нас никой не е разговарял за политики", коментира един от изключените от ПГ на ДПС - Валентин Тончев. 

В студиото на предаването "Офанзива" Халил Летифов, който е сред шестимата в ръководството на партията, на които Ахмед Доган поиска оставката, заяви, че постът му никога не е бил фикс идея. "Новото начало е политическо поведение. Разсъждаваме всички да сме под шапката на ДПС. За мен лидерът винаги е бил Ахмед Доган. Резултатът трябва да си върнем и като уважение, и като доверие, и като работа", смята той.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.