Милен Иванов и Николай Облаков с коментар на опита за покушение на републиканеца

Опитът за покушение на Доналд Тръмп и реакцията на републиканеца коментираха журналистът Николай Облаков и бившият зам.-ректор на Академията на МВР Милен Иванов в „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

Облаков каза, че Тръмп се е позиционирал като антипод на Байдън. „Байдън има проблем дори със стълбите, Тръмп няма дори с куршумите“, каза той.

Доналд Тръмп оцеля след опит за покушение (ОБЗОР)

Иванов коментира реакцията на Тръмп след покушението. Той посочи, че първата реакция е тази на личността, а именно осъзнаването, че има опит за покушение. Втората реакция е протоколната, на която е обучен от „Сикрет сървис“, допълни Иванов. Той каза, че третата реакция на Тръмп е политическата - той е успял да се ориентира в ситуацията и бързо за премине от личното и професионалното към политическото, и да извади огромни дивиденти от това. „Мисълта му работи много бързо“, посочи експертът.

Опитът за покушение срещу Тръмп: Допуснаха ли грешки агентите на "Сикрет сървис"

Иванов каза, че за пръв път американското обещство се намира в такова разделение, което радикализира и двете страни. Облаков е на мнение, че "либералите в Европа и демократите все търсят някакви фашисти, за да оправдаят това, което вършат" и трябва да стане ясно срещу кого точно са насочени тези действия на "новите антифашисти, които се борят срещу голямото зло".

Повече по темата гледайте във видеото. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase