Това реши Софийският градски съд

Софийският градски съд разреши на Прокуратурата да издаде европейска заповед за арест на Николай Николов - Паскал. Той е с повдигнато задочно обинение по делото за контрабанда в Агенция "Митници", заедно с бившия шеф Петя Банкова, екссекретаря на МВР Живко Коцев и бизнесменът Стефан Димитров и баща му Марин Димитров.

Аферата „Митници”: Марин Димитров остава в ареста

Съдът прие, че събраните на досъдебното производство доказателства сочат наличието на обосновано предположение за съпричастност към престъпленията, за които е обвинен.

Според съда има реална опасност Николов да се укрие, тъй като не е намерен на адреса му в България.

Обвиняемият знае за воденото срещу него наказателно производство, но въпреки това не се завръща в страната под предлог, че се лекува в чужбина, пише в решението на съда. Доказателства обаче за провеждането на такова лечение няма, поради което магистратите са приели, че не е налице обективна пречка за завръщането му в страната.

От СГХ съобщават, че Николов не е посочил, чрез упълномощен свой защитник, адрес в чужбина, от който би могъл да бъде надлежно призоваван и, въпреки че е уведомяван от своите защитници за хода на воденото срещу него наказателно производство, продължава да не се завръща в страната.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase