Каква е причината асфалтът да се компрометира там

Коловози се образуваха в бус лентата на "Патриарх Евтимий" в столицата. Високите температури през последните дни, концентрираният тежък трафик и неподходяща смеска асфалт са причината в платното да се образуват, смята инженер Ясен Ишев. „Тъй като температурите са високи и асфалтът си е загубил своите еластични качества”, каза още той.

Ограничават движението на камиони в 6 области на страната

От ГЕРБ-СДС отново видяха повод да атакуват промяната на движението. „Асфалтът е на пюре, особено в участъкът, където има концентриран трафик на тежките превозни средства. Дори и пръскането с вода няма да помогне, защото този участък е направен некачествено, незаконно и прибързано, резултатът е ясен”, каза Антон Хекимян.

От общината също обясниха, че причина за деформациите по новия, но и по стария асфалт, са високите температури. Ремонт ще има, но ще се плати само за старата настилка, тъй като новата все още е в гаранция. От данните в  „Google Maps” си личи, че асфалта миналата година не е имало проблем. През май, когато промените вече са факт, коловозите липсват.

Според инж. Ишев местата, през които е предвидено да минават големи машини, по правило се конструират с по-издръжливи материали.

Повече по темата вижте във видеото.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google Showcase