Според Колев възможността за реализацията на третия мандат е нулева

Връчването на третия мандат и шансовете за съставяне на кабинет коментират политическият анализатор Георги Харизанов и социологът Кольо Колев в студиото на „Твоят ден” по NOVA NEWS.

Радев връчва третия мандат на ИТН

По думите на Колев възможността за реализация на третия мандат е нулева.

„Според мен предстоят минути за реклама. Днес ще е един от поредните дни. Правителство не може да бъде създадено сега и днешното церемониално връчване ще е част от рекламна и предизборна кампания”, смята Харизанов.

„Има дисонанс между думите и действията - първо говорят, после мислят. Всички партии направиха именно това. След като са създали тази атмосфера, е трудно да дадат заден ход”, каза Колев.

Президентът ще връчи третия мандат на ИТН

Според Харизанов се връщат „устойчиви баланси за следващите години” в управлението. „Доминация на ГЕРБ като първа политическа сила и динамика между трето и четвърто място. Ако това беше осъзнато още преди четвъртите избори, най-вероятно зрелостта, която тогава липсваше, щеше да доведе до договаряне на коалиционно правителство и нямаше да провеждаме шести избори”, обясни той.

„Възраждане” говори единствено и само за политика, „другите са лоши”, но не казва какво иска да направи. Идеята какво ще правят с властта остава на заден план. До голяма степен съществуващите партии възприемат властта, както маймуните възприемат микроскопа - като средство за чупене на орехи и за блъскане на другите маймуни по главата, а не като инструмент за фини действия”, отчете Колев.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase