Причината е смяната на ръководствата в общинските дружества

Кметът на София Васил Терзиев и общинските съветници от ПП-ДБ-СС искат оставката на областния управител на София-град Стефан Арсов заради смяната на ръководствата в общинските дружества.

Кметът на София върна за ново гласуване в Столичния общински съвет избора на нови ръководства в шестте общински дружества, а областният управител спрял тази процедура.

„В петък миналата седмица кметът изпраща писмо до областния управител с аргументи защо е върнал за ново разглеждане гласуването на бордовете. Само час по-късно в деловодството на Столична община е изпратено писмо, написано от областния управител, което е седем страници, с аргументи против. За един час областният управител се запозна с аргументите на кмета, осмисли ги и направи така, че да напише седем страници против, с което се опитва да заглуши кмета”, заяви Иван Василев, заместник-кмет в направление "Финанси", СО.

От областната администрация на София посочиха в писмена позиция, че кметът на София Васил Терзиев не е издал заповед за повторното гласуване на доклада, каквато е процедурата, а е изпратил писмо до областния управител, което той е отменил. И допълват, че „Областна администрация на Област София категорично се противопоставя и се разграничава от опитите на определени политически лица да употребяват независими държавни институции за политически цели и да намесват Областната администрация в предизборни кампании”.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase