Всички които са стигнали до там са доволни, че могат да получат както почивка, така и порция адреналин

Лятото в града често идва със задушаващи жеги и натрупан стрес от динамичното ежедневие. Но само на няколко километра от София можете да откриете идеалната алтернатива, която ще ви позволи да плажувате, да се забавлявате във водата и да се насладите на прекрасната природа.

Край Сливница се намира един от онези скрити оазиси, които предлагат не само прохлада, но и възможност за забавление и почивка. „Първо защото е близо до София, най- важното е че има вода, трето прекрасно е за децата, воден спорт и спим с одеяла през лятото”, разказва Нели Кечева.

Кой наш курорт оглави класация за най-предпочитан за семейна почивка

За любителите на екстремните спортове, язовирът е дом на един от най-вълнуващите водни спортове уейкборд. Младият и талантлив уейкбордист Кристиян се занимава активно вече пета година „Баща ми ми писа по телефона, че намерил някакъв нов спорт с някакво въже което те дърпа. И така почна всичко, от един път и се продължава”, казва той.

Спортът събира хора с различни професии. „Аз съм от IT бизнеса всъщност трябва много да внимават с така наречения „бърнаут” ефект или прегряване и трябва да си намерят едно странично занимание, така че всеки трябва да се опита да намери къде може да разпуска и да намери къде може да има някакъв отдушник на напрежението”, казва Борислав.

Хидрофойлинг – спортът, в който летиш над водата (ВИДЕО)

Всички които са стигнали до там са доволни, че могат да получат както почивка, така и огромна порция адреналин.

Репортер: Катерина Грънчарова

Повече по темата гледайте във видеото.

Новините от друг ъгъл - последвай ни в TikTok и открий лицата зад събитията, които формират света ни!