И в събота, и в неделя ще е преобладаващо слънчево сутринта

Предстоящите почивни дни ще са с всички параметри на августовското лято - слънце, уморителна жега и локални гръмотевични бури в Западна и Централна България.

И в събота, и в неделя ще е преобладаващо слънчево сутринта до ранния следобед. Жега ще достига своя пик с температури между 33 и 38-39 градуса. В часовете следобед на повече места в западните райони и на по-малко привечер в Централна България ще се оформя гръмотевична облачност. Валежите ще са кратки, на моменти интензивни, тук-там в сърцето на бурите с резки пориви на вятъра и възможна градушка.

Ще има ли захлаждане през следващите дни

По крайбрежието почивните дни ще са слънчеви, без смущения. Дневните температури ще са около 30 градуса, морската вода- 27-28. Ще се усеща обичайния следобеден бриз. Вълните ще са по-високи по Южното Черноморие - 1-2 метра от изток-североизток.

В първата половина на следващата седмица югозападно от България ще се позиционира област в ниско налягане. Първоначалните прогнози са страната ни да остане в далечната периферия на този циклон.

В понеделник и вторник ще има условия за по-мощни гръмотевични процеси с локален интензивен валежи и риск от градушка. Явленията ще са в първия ден на седмицата в Югозападна България, във вторник - и в някои райони на Централна България.
В резултат на по-динамичното време обаче, не се очаква осезаемо захлаждане. Сутрин и вечер термометрите ще са по-щедри на прохлада. В горещите часове температурите ще се запазят във високия летен диапазон - между 33 и 38 градуса.

Каква е прогнозата за вашия регион може да видите ТУК.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase