Визитата е по молба на Кенет Мертен

Негово Светейшество българския патриарх Даниил и Негово Превъзходителство извънредния и пълномощен посланик на Съединените американски щати в Република България Кенет Мертен се срещнаха във вторник в сградата на Светия синод в София. Това съобщават от Българската патриаршия.

В срещата са участвали: Мелнишкият епископ Герасим - главен секретар на Светия синод, Евгени Тодоров - служител в политическия отдел на посолството на САЩ, и Димитър Горанов - началник на кабинета на българския патриарх.

Посланик Мертен към Калин Стоянов: САЩ оценяват високо сътрудничеството с МВР

Срещата се проведе по молба на американския посланик, след като в началото на юли тази година патриарх Даниил присъства на традиционния прием в посолството на САЩ по случай Деня на американската независимост, отбелязват от БПЦ. 

Посланик Мертен отново поздрави Негово Светейшество за избора му за български патриарх и пожела плодотворно служение на този отговорен пост. Патриарх Даниил изтъкна дългогодишното ползотворно сътрудничество между православната българска епархия в Съединените щати и американските власти. Подчертана беше засилващата се роля на Православната църква, към която се присъединяват все повече американци и която непрекъснато разширява своята пастирска и духовна дейност сред американския народ. 

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase