„Оттеглих кандидатурата си, за да спадне малко напрежението, то обаче ескалира”, коментира той

Димитър Главчев е готов да продължи да бъде служебен премиер. Това обяви самият той след време на разговора си с президента Румен Радев. По думите му няма пречки отново да заеме поста.

„Не сме коментирали подробности, тече си нормалната процедура. Общи работи сме говорили”, поясни той.

Припомняме, че днес държавният глава ще разговаря с определените по Конституция лица, които могат да бъдат назначени за служебен премиер. Срещите ще са при закрити врати, както и предишните пъти. Така създалата се ситуация на практика е без аналог в новата ни история. До нея се стигна, след като президентът отхвърли кабинета „Кожарева” заради Калин Стоянов.

По-късно Главчев направи коментар и по време на редовното заседание на Министерския съвет.

„Както казват китайците - в интересни времена живеем. Тъкмо си мислим, че е последно заседание, че политическият хаос няма накъде да отиде повече. Оттеглих кандидатурата си преди седмица, за да спадне малко напрежението. То обаче ескалира. Ако може да използваме дипломатически термини, е хубаво да има деескалация. За целта трябва всички институции да постъпват по този начин”, поясни премиерът.  

Президентът отхвърли кабинета "Кожарева" заради Калин Стоянов

„Но има една българска поговорка – „всяка коза за свой крак”. Нашето правителство гледа и се стреми да убеди гражданите че изпълнителната власт функционира. Има проблеми, които са трупани с години. Показахме, че и тях може да решим”, каза още Димитър Главчев. И разпореди експерти от четири министерства - МРРБ, МОСВ, МЗХ и МЕ да се съберат веднага и да бъдат предложени бързи решения на проблема с безводието.

Нов фронт заради Калин Стоянов: Борисов му поиска оставката, Пеевски му предложи място в листите (ОБЗОР)

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase