Това призова кметът на Столичната община

Какво се случва с компенсациите от държавата с част от картите, които издаваме? 28 млн. лв. е натрупаното задължение. Активно работим с Министерство на финансите – изпратили сме писмо, в което сме описали проблема, какви са нашите очаквания за решаване на този проблем, който не е само на София, а на всички общини. Това заяви кметът на Столичната община Васил Терзиев.

Терзиев отбеляза, че общината е подобрила условията на труд и е започнала да решава този дългогодишен проблем в столичния градски транспорт. По думите му във всички аспекти градският транспорт бележи положителни показатели. "Това, което искахме да се случи, се оказа постижимо и успяхме да го надскочим", смята той.

Кметът на София ще сигнализира Прокуратурата заради данни за корупция

Кметът на София призова държавата да чуе техните общи призиви и ще се намери дълготрайно решение. "Когато ти се вменява едно задължение от държавата, тя да участва в покриването на тези компенсации", настоя Терзиев.

Заместник-кметът по транспорта Илиян Павлов отбеляза, че има повече продадени билети, или това са 2,7 млн. лв. повече спрямо заложената рамка в бюджета. "Това, че ние имаме ръст със 7% на издаваните карти, ще отвори дупка в бюджета от 28 млн. лв.", предупреди той.

Видео: БГНЕС

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase

Източник: БГНЕС