Румен Радев ще разговаря с Димитър Главчев в понеделник

Часове ни делят до това да разберем ще има ли България утре 104-о правителство или отново ще трябва да се търси кандидат за служебен премиер.

Преди четири дни президентът връчи мандата на настоящия премиер Димитър Главчев. Тогава държавният глава обаче постави успеха на кабинета Главчев 2 под въпрос, ако няма кадрови промени. 

Радев ще се срещне с кандидата за премиер Димитър Главчев в понеделник

Отговорът на това дали ще има ново правителство, изглежда засега е постът на вътрешния министър и това Калин Стоянов да бъде сменен. Вчера вицепрезидентът Илияна Йотова обяви, че ако и сега той бъде предложен да остане на поста, а указ на президента няма да има.

Главният секретар на МВР: Не съм канен за вътрешен министър

Източници на NOVA съобщиха, че за неговия пост се обмислят други трима души. Двама от заместниците на Калин Стоянов - Тони Тодоров и Стоян Темелакиев. Много е възможно обаче постът да заеме и директорът на Националната полиция - Атанас Илков.

В медиите се завъртяха през последните дни и имената на бившия директор на Пожарна безопасност Николай Николов, който сега е съветник в Минитерския съвет, както и на директора на областната дирекция на МВР-Бургас Емил Павлов, който обаче отказа поканата.

Павлов коментира, че не е имал разговор, свързан с предложение за поста на вътрешен министър, като дори и да го поканят, не би приел.

„Не съм канен и не бих приел такова предложение”, уточни главният секретар на МВР Димитър Кангалджиев.

Много е възможно в Министерството на външните работи също да има смяна и Димитър Главчев да сложи на свое място досегашният си заместник - Иван Кондов.

Ако държавният глава одобри кабинета „Главчев” 2, то тогава ще бъдат издадени два указа. Единият за назначаването на 104-ото правителство и друг за предсрочни парламентарни избори на 27 октомври. Клетвата на новият кабинет се очаква да бъде във вторник в Народното събрание. 

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase