Само за последния месец са унищожени ниви с близо 6 тона канабисови растения

Протест на пътя за Рилския манастир. Движението беше периодично блокирано заради недоволството на жители на община Кочериново срещу безводието. Хората там са на тежък режим заради проблем с дебита на водоизточниците в района. В отделни къщи водата липсва от десетина дни, оплакват се живвещите в региона. 

Протестът затвори пътят за Рилския манастир точно в 11 часа. Хората-над 100 на брой, разказаха, че положението е нетърпимо, защото водата в домовете им с дни въобще не идва.

В община Кочериново твърдят, че режим при тях има, за да се осигури вода за друга община. Хората  обвиняват Кюстендилска вода за случващото се. А от там отговарят, че режимът се налага, заради намален дебит на водоизточниците в района. Кметът на село Стоб настоява за спешни мерки.

"Имат няколко стъпки, които трябва да предприемат-като да си сложат 5-6 измервателни устройства на входа на Рила, на ВЕЦ "Пастра", откъдето получаваме вода и двете общини. За да са наясно колко вода се изразходва. Защото се получава така, че в Рила вечно има вода в изобилие, а ние сме на 4-5 километра - и нямаме вода", заяви Славчо Гоцев, кмет на село Стоб

Автомобилите, пътуващи за Рила и Рилския манастир, се налагаше да чакат в колона около половин час. През такъв интервал протестиращите пропускаха движението. 

Още вижте във видеата.  

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase