Върховния административен съд излезе с решение

Няма да се прави нова оценка на въздействието върху околната среда при строителството на последния участък от магистрала „Струма“ в района на Кресненското дефиле. Това реши окончателно петчленен състав на Върховния административен съд. в момента трасето е печално известно с многото катастрофи.

МОСВ: Едното платно на "Струма" ще е извън Кресненското дефиле

Масово хората в района използват различни пътни инциденти в участъка като ориентири. Например - един от завоите през годините получи названието „Свинския завой”, заради жестока катастрофа, при която тир изсипа на пътя хиляди прасета. Наред с това в дефилето е пълно със съоръжения, които едва ли има шофьор, който да помни с добро – пример е „Кривия тунел”. За него пътуващите по трасето казват, че е крив, напукан и не работи осветлението.

Сега трасето на новата магистрала би трябвало да минава близо до селата Стара Кресна, Ощава, Мечкул и Ракитна с отделна отбивка за всяко от тях. А там цари въодушевление от задаващата се автомагистрала. Хората се надяват, че селата ще се оживят.

В района на Кресна хората са категорични, че трябва да се сложи край на трафика, който създава огромен хаос в центъра на града. Местните казват, че задръстванията са огромни и се надяват въпросът да бъде решен.

Повече гледайте във видеото.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase