Коментират Георги Вулджев и Любомир Дацов

Още един завод за производство на автомобилни кабели - този в Мездра, затваря врати. В него работят 950 души. Японският производител на кабелни комплекти за автомобилната индустрия обяви, че планира да реорганизира дейността си у нас за следващите 2 години. Фирмата планира да преустанови дейността на единия от заводите си у нас - този в град Мездра, а вторият завод, който се намира в Карнобат, ще продължи работа с намален капацитет. Представителите на работниците и местните синдикати са информирани за тези планове. Причината за решението е преместването на производството в заводите в Молдова и Румъния. Темата коментират икономистите Георги Вулджев и Любомир Дацов в "Твоят ден" по NOVA NEWS.

Гърция ще си сътрудничи с България и Румъния за осигуряване на енергия

Вулджев каза, че вероятно Румъния е предоставила по-добри условия за работа. Дацов е на мнение, че да се прави бизнес в България става все по-трудно.

Вулджев смята, че страната трябва да преосмисли начина, по който прави фискалната политика и да се оптимизират разходите. Дацов посочи, че България е имала период на разцвет в периода 2001 – 2007 година, защото е имало грижа за бизнеса от страната на политиците. Затова той призова за повече благоразумие от тяхна страна днес.

Целия разговор гледайте във видеото.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase