Срещата се състоя в Президентството

Сътрудничеството и координацията на компетентните институции по проекта за изграждане на нова концертна зала в София под патронажа на държавния глава Румен Радев бяха обсъдени на работна среща в президентската институция.

„Важно е да се намери воля и единомислие за осъществяване на тази инициатива, защото страната ни е в дълг към българските музиканти, за да могат те да разгърнат таланта си достойно пред публика“, заяви президентът по време на разговора с кмета на София Васил Терзиев и министъра на младежта и спорта Георги Глушков.

Радев: Българските артисти заслужават национална концертна зала

На работната среща бяха обсъдени възможните терени, на които да се изгради музикалното съоръжение, така че залата да бъде достъпна за максимален брой любители на изкуството и да бъде съобразена със спецификите на концертната дейност.

В тази насока фокус на срещата беше поставен върху сътрудничеството между Столичната община и Министерството на младежта и спорта при избора на подходящо място за сградата. Румен Радев подчерта необходимостта от обществена кампания при реализацията на проекта и неговото значение за развитието на София като модерна европейска столица.

„Темата на NOVA” в аванс: Кога ще имаме нова концертна зала?

 В срещата участваха зам.-кметът на столицата Иван Василев, Богдана Панайотова -  и.д. главен архитект на София, изпълнителният директор на „Национална спортна база“ ЕАД Пламен Манолов, както и съпругата на президента Десислава Радева.

Това е втората работна среща по проекта с участието на настоящото ръководство на Столичната община, след като през март заедно с представители на три музикални института бяха обсъдени възможностите за реализация. Инициативата беше обявена на 3 февруари 2021 г., като оттогава Румен Радев е провел редица срещи с представители на културната и архитектурната общност, както и на компетентни институции.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase

Източник: Президенство на Република България