Визитата на Силяновска в София е започнала като частно посещение на опера, обясни той

Македонската делегация е искала да се снима в Гербовата зала на президентската институция на България и българските домакини са им позволили. Тяхната делегация първа е публикувала направената снимка за спомен. Това заяви журналистът Владимир Перев в предаването „Офанзива” по NOVA NEWS. Думите му са след като в РС Македония се разрази скандал защо на снимката от неформалната среща на президентите на РСМ и на България - Гордана Силяновска и Румен Радев няма знамето на северозападната ни съседка. Според протокола,  при неформални срещи не се предвижда да присъства флагът на гостуващата страна.

„Това е започнало като частно посещение на опера, което благодарение на любезността на българските домакини е станало на по-високо ниво”, обясни журналистът, който живее в РС Македония.  

Ангел Петров: България е косвена щета на вътрешнополитическите игри на РСМ

„Ако северомакедонският президент Гордана Силяновска не е мислила да прави скандал в София, защо го е направила в Скопие”, запита той по повод интервюто на Силяновска. Той даде пример, че на снимки от срещата с президента на Хърватия Зоран Миланович също е отсъствало македонско знаме и никой в Скопие не е протестирал, никой не каза нищо”, обясни журналистът.

Според него сегашният премиер Християн Мицкоски прилича на бившия Никола Груевски. Подготвя се той да бъде наследен от вицепремиера Александър Николоски, обясни журналистът от РС Македония.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase