Темата коментират Димитър Зоров и Яна Иванова

Потребителите и млекопреработвателите се обединяват с обща мисия за по-качествена храна и срещу нарушителите в сектора. Искат промени в закона и по-строги санкции. Председателят на Сдружение „За достъпна и качествена храна“ д-р Андрей Велчев изрази тяхната позиция.

„Апелираме за по-сериозни мерки. Първо нарушение – 5000 лв., следващо – 50 000 лв. и трето – затваряне на предприятие, което не гарантира интереса на българския потребител“, каза председателят на Сдружение „За достъпна и качествена храна“.

Потребители и млекопреработватели с общи искания в защита на качествената храна

Колко имитиращи продукти консумираме без дори да подозираме? Новите правила за разписване на произхода на млечните продукти в заведенията за хранене отвориха този основателен въпрос.

В подкрепа на съмненията „данните, че само за първите шест месеца на годината у нас, са произведени над 6 000 тона имитиращи продукти, а изборът на потребителите в масовите магазини категорично отхвърля тези стоки“. Темата коментират председателят на Асоциацията на българските млекопроизводители Димитър Зоров и председателят на Сдружение „Храни и напитки“ Яна Иванова.

Повече гледайте във видеото.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase