Той определи процедурата за избор на нов главен прокурор като "извратена"

"Има такъв народ" ще подкрепи ветото на президента за промените в Закона за адвокатурата. Това каза в ефира на предаването "Твоят ден" по NOVA NEWS депутатът Станислав Балабанов. Той е водач на две листи на партията - в 16-и МИР Пловдив-град и 17-и МИР Пловдив-област.

"За пореден път се наруши правилника на Народното събрание. В началото на дискусиите беше направена работна група. Съображения, каквито има и във ветото, ние изразихме още тогава. Имаше съмнения за лобистки точки. Имаше недоволство от страна на Адвокатската колегия. Сега виждам, че Пеевски ги защитава, значи ветото е правилно", заяви Балабанов. 

От ИТН обявиха водачите на листите си за предстоящите избори

Той определи процедурата за избор на нов главен прокурор като "извратена". "Когато третият мандат беше при нас, водихме разговори с ПП-ДБ и предложихме възможност за кабинет извън ГЕРБ и ДПС. Ако имаше редовно правителство, щяхме да направим процедурата прозрачна, а ВСС да изглежда по различен начин. Новите членове на Съвета и новият главен прокурор трябва да бъдат избрани от легитимно мнозинство", смята той.

По думите му ИТН е готова да управлява. "Избирателите имат исторически шанс да изберат на чия страна да застанат - на страната на разпада или на страната на разума", отбеляза Балабанов.

Целия разговор гледайте във видеото.

Информирайте се преди всички - последвайте ни в Google News Showcase