Жената разказва, че за да се стабилизира е необходимо всеки месец да ѝ се правят вливки

Актриса от Държавния куклен театър в Добрич има нужда от финансова подкрепа за ежемесечно закупуване на лекарство, което да подобри състоянието ѝ. 41-годишната Мирослава Демирева е с тежко онкологично заболяване вече три години, а лечението му „отключва” други болести. Жената разказва, че за да се стабилизира е необходимо всеки месец да ѝ се правят вливки от препарата, като сумата само за месец е около 3 хил лв.

Мирослава Демирева вече 3 години се бори със гинекологично онкологично заболяване. „През септември 2021 г. ми направиха първата операция, която беше много успешна. Даже не се наложи химиотерапия или лъчетерапия. Лекарят беше много добър и каза, че всичко е наред, че ще бъда здрава, че вече ще съм добре и всички бяхме много щастливи в рамките на близо година", споделя тя.

След известно време жената усеща ново неразположение. Изследванията показали, че образуванието е злокачествено. Последвала тежка операция, после лъчетерапия. Резултатите били добри, но се наложила смяна на тазобедрена става. „Понеже аз съм и с автоимунно заболяване - системен лупус, който уврежда ставите и бързо се износват и беше належащо да ми се направи тази операция, защото не можех да ходя“, уточнява Мирослава.

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Зоя се бори с рядко и болезнено заболяване, нуждае се от спешна операция

Преди операцията изследванията показали метастази по костите. По съвет на лекарите Жената трябвало да оперира първо ставата и едва след това да започне химиотерапия. Първата процедура направила в началото на септември. 10 дни след това започнали нови усложнения.

„Започнах да виждам двойно.Това стана след химиотерапията. И двете очи не можеха да фокусират, а като закрия едното, виждам добре. След още няколко дни започнах да виждам и размазано с лявото око, което впоследствие ставаше все по-зле и сега вече почти не виждам нищо“, разказва жената. 

Съмненията са, че се е обострило основното заболяване на Мирослава и за да се овладее било необходимо вливането на скъпо струващо лекарство, което не се покрива от НЗОК - имуновинин. „Не всеки може да си го позволи. Цената е непосилна за всеки пациент. Струва около 3 хил. лв. на една вливка“, допълни тя.

Затова приятели са направили акция за събиране на средства за актрисата. Но събраните средства стигали само за един месец, а жената разказва, че е оставена без доходи заради забавено решение на ТЕЛК Добрич. „Лятото ме освидетелстваха от ТЕЛК и тъй като съм надвишила болничните, не взимам почти нищо, а чакам от ТЕЛК да ми предоставят разрешение за още дни, но без никакъв резултат. Отделно ми бавят пенсията 3 месеца вече, незнайно защо", разказва още Демирева.

Ако искате да помогнете, може да преведете средства тук:

Банкова сметка:

Мирослава Демирева

BG90UNCR75271054977510

„УниКредит Булбанк“